Turpinot pārskatīt šo lapu, Jūs piekrītat sīkdatņu saglabāšanai Jūsu ierīces atmiņā.

Turpināt Vairāk informācijas

liepajniekiem.lv

12.03.2018 Restorāni sūdzas par darba spēka trūkumu  (12)

Komentāri (12)

  • 12.03.2018 13:06

    ZEVS

    Neviens negrib strādāt restorānos, par grašiem 12h un vairāk....zinu jo ir tuvs cilvēks kas ir strādājis visos Liepājs restorānos, cenšoties atrast atbilstošu atalgojumu, bet visi maksā pilnīgi vienādi vai nemaksā neko.REALITĀTI UN ATBILDE, KĀPĒC.........

  • 12.03.2018 13:16

    pavars

    vel apvaino lai tik nemaksatu

  • 12.03.2018 13:25

    ari pavārs ar stāžu

    KĀPĒC ?!
    1.Alkatība.
    2.Liepajā (iznemot vasaru) nav tik liela cilvēku plūsma,lai samaksātu kaut cik cienīgu atalgojumu par šo smago darbu .

  • 12.03.2018 13:26

    hmm

    Pat pec statistikas datiem zinams ka edinasanaa maksa vismazak. Bet ja vel trapas blezi-ipasnieki, tad vispar cau.Viss ir likumsakarigi. Tie kas tomer velas stradat LV un nekur nebraukt, tie izvelas pec iespejas citas nozares, lidz ar ko deficits darba tirgu veidojas tur kur vajag specifiskas vai lielas tehniskas zinasanas,jeb ari tajas nozares kur maksa vismazak.Tapec tas ta ari paliks kamer algas neizlidzinasies starp nozarem,vai vismaz starp valstim lidzigajas nozares.Abi scenariji mazticami

  • 12.03.2018 13:40

    Diez kāpēc?

    Varbūt vajag maksāt visu legāli?
    Varbūt vajag maksāt legāli tik daudz, lai cilvēks atļautos dzīvot komfortablos apstākļos, nevis vēl kredītus piedevām ņemt, lai par savu dzīvi mēneša no mēneša iztiktu? Neviens negrib izdzīvot, cilvēks grib dzīvot.
    Bet, ja nevar atļauties tādu summu maksāt darbiniekam, tad nevajag vispār vērt vaļā neko tādu. Vai arī lai vadītājs pats iet pastrādāt :)

  • 12.03.2018 16:49

    legāli

    Kā to saprast legāli un kas tad to kontrolēs. Noformē uz puslodzi un maksā pusi no minimālās.Bet spiež strādat 12 stundas. Kontrolējošām iestādēm ir pie pakaļas cik maksā strādniekiem. Galvenais ka pašiem algu izmaksā regulāri un pilnā apmēra.

  • 12.03.2018 19:52

    ir gruti

    Cilvēki protams grib lielas algas, viss ir pareizi, bet matematiski rēķinot ir skaidrs kā dienā, lai kafe, vai restorans pastavētu ir vai nu stradniekam jamaksa graši vai ari jašmaucās ar nodokļiem. Es pat brīnos kā liepājā pastāv tik daudz vietas. Parēķinot kaut elementāri, lai normāli kautkas funkcionētu ir jābut pavaram, paligam, oficiantei, barmenim, tatad ka minimums 4 cilveki, ja videji katrs sanem pa stukai, tad uznemumam ar nodokliem tas izmaksa ap 6tukstosiem. Ja uznemums strada 30dienas, tas nozime ka lai nomaksatu algas vajag ap 200 eiro pelnu dienā. Pieņemot ka viseji porcija maksa 5-7 eiro liepājā, tad peļņa uz porciju ir cik? teiksim 2-3 eiro, tas nozīmē ka dienā jāapkalpo ir no 70-100 cilvēkiem, lai nosegtu labas algas 4 darbiniekiem. Kur paliek telpa ire, elektriba? telpas videji liepaja iet ap 5-7eiro par m2, tatad videji 1000-1500 menesi, ar elektribu un citam izmaksam gan kau kopa ap 2500 savacas, tatad tas ir vel menesi ap 1000 porciju jeb 30 diena, tatad kopa pa dienu ir jaietirgo 100-130 porcijas lai nosegtu pamata izmaksas un baigi diži nešikotu, tik cik labi samaksatu algas, bet atkal bet vai ar 4 cilvēkiem var tik centrā ja strāda 30 dienas, diezvai, visticamak japiepluso vēl 2 darbinieki, kas dienā iedod klat vēl ap 30porcijam, tatad lai tas funkcionētu legāli, tad pa dienu jatirgo 130-160 porcijas, man liekas nereali, pie tam ka daļa dzīvo uz dienas piedāvaju kur komplekts maksa 3.50-5, tur uz porciju labi ja pelna sanak 1,5, tatad kopā pa dienu vajag jau ap 300 porcijām.
    Skaidrs ka tas nav reāli, tapēc arī lielākā daļa maksā algas grašus, krāpjas ar nodokliem utt., jo savadak izdzivot ir grūti.
    Jautājums vai to nesaprot vid, vai labak ir izlikties ka tā tam jabūt?

  • 13.03.2018 01:11

    hehh

    visi visu saprot un nav ko pa tuksho chiiksteet :D

  • 13.03.2018 07:04

    to ir gruti

    Kad pedejo reizi biji restorana?! Tavas nosauktas cenas ir tirgus piradzinos, annele un ceburekos! Pasedet 2ata restorana maksa ~50eur (piem., barons). Taja pasa cili pica videjais rekins diviem ir 20-30eur. Tur jau ta skrobe, ka edienkarte cenas ka eiropa, bet darbiniekiem maksa ka zimbabve - apkopejai vel jamizo darzeni, jamazga trauki, paraleli jauzkopj tualete un pavaram japalidz cept pankucinas 12h/diena, t.sk.brivdienas un par minimalo...

  • 13.03.2018 10:33

    tā ir

    Principā jau visu pareizi pateica,tikai starp tiem 4 darbiniekiem jābut pasam īpasniekam + grāmatvedim + apkopējam utt.
    Izmanīgākie apkalpo bēres,kāzas,banketus,ved pusdienas lielo uzņēmumu darbiniekiem,tur tad arī tās porcijas mēnesī sakasa.Jā,un ja vel savu dzīpu samainītu pret piem.Hyndaju,mazinātu alkatību,tad ari pavāriem varētu samaksāt atbistosu algu !

  • 13.03.2018 12:05

    Kuku

    Nevajag nekaunīgi izmantot cilvēkus 18 vai pat vairāk stundu dienā un bez brīvdienām un vajag maksāt labas algas nevis grašus ,jo drīz jums pat iesūtītais darba spēks vairs nebūs..."......Uzņēmēji" un būs vēl sliktāk...

  • 14.03.2018 18:42

    Pareizāk

    Būtu teikt - vergu trūkums! Nostrādina pa 5, bet samaksā grašus pa vienu!

500

Pievieno komentāru

liepajniekiem.lv neatbild par rakstiem pievienotajiem komentāriem. Aicinām ievērot pieklājību, toleranci un iztikt bez rupjībām.

Portālā aizliegts ievietot:
- personas godu un cieņu aizskarošu, draudošu, apmelojošu informāciju;
-musināt uz rasu vai etnisko neiecietību;
-komentārus, kas neatbilst Latvijas Republikas likumdošanai;
- komerciāla rakstura informāciju vai jebkāda veida reklāmu un aģitāciju.

Noteikumu neievērošanas gadījumā, liepajniekiem.lv patur tiesības komentārus dzēst, slēgt iespēju komentēt un ziņot tiesībsargājošām iestādēm.